inovasi terbuka terbuka

. . 1 comment:
Ia merupakan kesalahan biasa untuk mengandaikan sekiranya seseorang ingin berinovasi, mereka memerlukan teknologi. Ia sebenarnya telah ke belakang.
Apabila dilihat kepada inovasi perubahan dunia melalui sejarah, kita akan mendapati teknologi bukan merupakan faktor utama inovasi, sebaliknya ia bukan merupakan akibat tetapi penyebab kerana sesuatu inovasi tercetus dengan suasana keterbukaan iaitu terbuka menerima idea baru, terbuka melepasi sempadan dan terbuka untuk bekerjasama.

Sukar untuk mendefinasikan keterbukaan, tetapi lebih mudah mendemonstrasi sesuatu perkara. Saya akan mulakan dengan terbuka untuk bekerjasama, apabila orang ramai bertanya produk Google yang digemari saya, ia bukan Gmail atau peta atau YouTube tetapi syarikat Google itu sendiri.

Pada dekad lalu, keutamaan nombor satu saya adalah membantu membangunkan komuniti hebat dan kesemua produk digantikan dengan gelombang inovasi, komuniti di mana semua penghargaan, cabaran dan tanggungjawab dikongsi bersama.

1 comment:

  1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI.... KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
    Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI.... KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

    ReplyDelete