Nikon D7000

. . No comments:
PENGELUAR kamera Nikon memperkenalkan kamera lensa refleks tunggal digital (DSLR) model terbaru, Nikon D7000 untuk peminat fotografi amatur yang mementingkan kualiti dan mahu menghasilkan gambar bermutu setanding jurugambar profesional. Dengan D7000 penggemar fotografi dapat memanfaatkan keseluruhan aplikasi yang mirip kepada kamera profesional.  Kamera yang dijana dengan enjin EXPEED 2 ini mampu menghasilkan imej dalam definasi tinggi (HD) dengan 16 mega pixel. Ia dihasilkan di dalam format DX sensor imej dengan keupayaan merakam enam gambar sesaat (6fps).

Pengurus Pusat Servis Nikon, Mahfooz NR berkata, Nikon D7000 dicipta dengan keperluan ISO 100 hingga ISO 12,800. Ia amat sesuai untuk pengambaran dalam cahaya suram tanpa menggunakan sebarang lampu denyar (flash) manakala gambar yang dihasilkan dengan ISO paling tinggi tidak mengeluar bintik kasar seperti yang dibayangkan. Dengan Nikon D7000, jurugambar kini tidak perlu pening kepala untuk menghasilkan pelbagai gambar baik gambar biasa, peristiwa, sukan ataupun gambar studio kerana aplikasi yang disediakan mudah difahami.

Secara langsung seseorang jurugambar dengan cepat dapat menguasai kamera tersebut ketika melakukan pengambaran Dengan ini jurugambar biasa sudah tentu dapat menghasilkan gambar yang baik dalam apa jua keadaan seperti mana jurugambar profesional menjalankan tugasan mereka. Kamera ini juga dilengkapi dengan dua ruang kad memori SDHC dan SDXC untuk rakaman yang banyak selain rakaman video dalam format HD penuh (full HD). Selain prestasi tingginya, harga yang ditawarkan amat berpatutan bagi peminat fotografi iaitu RM4,998 termasuk sebuah lensa AF-S DX Nikkor 18-105mm f/3.5-5.6G ED VR.

No comments:

Post a Comment